Toppodo Lab is uitgerust met de modernste 3D Cad/Cam apparatuur

Paromed 3D-scan & Drukmeetanalyse

Ter ondersteuning van het onderzoek en de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Paromed 3D-scanner© en de Paromed S-Pressure©.

ToppodoLab-1000x571

De Paromed 3D zolenvervaardiging is een CAD/CAM systeem die het voor de Podotherapeut moge3D-scanlijk maakt om driedimensionaal zolen te ontwerpen en te vervaardigen. Allereerst worden de voeten van de patiënt gescand met behulp van een 3D-scanner. Deze scan wordt naar de computer gestuurd en met bijbehorende software kan de Podotherapeut vervolgens de zolen 3D- modelleren. Bij het ontwerp van de zolen wordt door de Podotherapeut rekening gehouden met de behandeling die de desbetreffende patiënt behoeft. Op basis van dit ontwerp zal de uiteindelijke zool worden vervaardigd en handmatig worden bijgewerkt door de Podotherapeut.

​De Paromed S-Pressure is een drukmeetsysteem die de Podotherapeut in staat stelt het looppatroon digitaal te analyseren. Een ganganalyse is een belangrijk onderdeel om een diagnose te kunnen vaststellen. Veelal is een visuele analyse hierbij voldoende, maar kan een digitale drukmeetanalyse de Podotherapeut wijzen op zaken die met het blote oog lastig te constateren zijn