REUMA

Reuma leidt vaak tot een veranderde stand van de voet. Dit verandert het looppatroon wat klachten in knieën, heupen en rug tot gevolg kan hebben. Wij zorgen voor ontlasting en preventieve maatregelen.

Weet wat je doet met een reumatische voet

Reuma verloopt bij iedereen anders. Door vergroeiingen of een afwijkende stand van de voet kunnen de schoenen minder goed passen. Dit kan leiden tot meer en snellere eeltvorming en likdoorns. De nagels kunnen afwijkingen vertonen als de tenen niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. Toppodo adviseert over podotherapeutische zolen om drukplekken drukvrij te leggen of vervaardigt, indien nodig, teenortheses. Een teenorthese is vaak een prima hulpmiddel om drukplekken op de tenen te voorkomenof te verminderen. Ook kunnen wij adviseren met betrekking tot ((semi)orthopedisch) schoeisel. De reumatische voet is erg gevoelig voor ontstekingen. Het is daarom raadzaam om regelmatig de voeten te laten behandelen door onze medisch pedicure.

Waar heb je pijn?

Onderzijde

Bovenzijde

Achterzijde

Binnenzijde

Buitenzijde

Lichaam

Fijn om te weten

Lees meer over hoe wij werken, onze innovatieve en state of art medische technologie en – ook belangrijk – wat je vergoed krijgt van je verzekeraar.

Kunnen wij je helpen?