TOPPODO SPORT

Toppodo sport richt zich op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid in relatie tot sportprestaties.

In een wereld waarin elke seconde telt,
zet Toppodo elke sporter op voorsprong

Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van ‘de sport’ erg belangrijk. Vergelijk maar eens sporten als voetbal, tennis, turnen, wielrennen en schaatsen. Allemaal sporten met ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bv. overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een sporters van hier genoemde sporten.

 

De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als je het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Een ‘one-size-fit-all’ behandeling bestaat dan ook niet. Kennis van de biomechanica tijdens het sporten, schoeisel, eisen van de bond, etc vormt hierbij de basis. De Toppodo sporttherapeut is hiervoor de specialist, kent ‘de sport’ en stemt de begeleiding af op jouw situatie.

 

De sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden of een advies voor consultatie van een medebehandelaar. Dus ook voor klachten aan de benen, knieen, heup en (lage) rug kun je bij één van onze sportpodotherapeuten terecht.

Waar heb je pijn?

Onderzijde

Bovenzijde

Achterzijde

Binnenzijde

Buitenzijde

Lichaam

Fijn om te weten

Lees meer over hoe wij werken, onze innovatieve en state-of-art medische technologie en – ook belangrijk – wat je vergoed krijgt van je verzekeraar.

Kunnen wij je helpen?