STATE-OF-THE-ART TECHNIEKEN EN MATERIALEN

Veel lichamelijke klachten zijn terug te voeren op een afwijking van de stand van de voeten of een afwijkende manier van lopen. Deze klachten manifesteren zich bij voeten, enkels, knieën, heupen, rug of nek. Toppodo maakt gebruik van state-of-the-art technieken en de laatste ontwikkelingen binnen de podotherapie om tot een goede diagnose te komen.

Van klacht naar oplossing

KlachtNaarOplossing

Meten = weten

Wie voor de eerste keer met klachten bij Toppodo binnenstapt, wordt onderworpen aan een grondig onderzoek waarbij klinische kennis en de nieuwste technologieën op gebied van de podotherapie worden aangewend. Zo krijgen de podotherapeuten van Toppodo een goed inzicht in de oorzaak van een klacht en kan de behandeling zo doelmatig mogelijk worden ingezet.

Biomedisch looponderzoek

“Voor een diagnose maakt een podotherapeut vaak gebruik van een ganganalyse, ook wel biomechanisch looponderzoek genoemd”, legt Van Limpt uit. “Bij zo’n onderzoek wordt op een loopband het looppatroon van de patiënt geregistreerd. Met videotechnologie wordt zowel het statisch-, als het dynamisch looppatroon gemeten en in kaart gebracht. Ook de stand van rug, bekken, schouders en benen wordt in beeld gebracht en gemeten. Al deze data worden in onderling verband bestudeerd om zo tot een exacte diagnose te komen.” Bij Toppodo beschikt men over het nieuwste Currex 5-D LAB, een zeer geavanceerde loopband gekoppeld aan twee highspeedcamera’s waardoor het mogelijk is om in slechts twee minuten een loopanalyse te maken.

Drukmeet analyse

Een ander onderdeel van het biomechanisch looponderzoek is het meten van de drukbelasting onder de voeten. “Bij het maken en analyseren van een looppatroon is de RS-Scan een belangrijk hulpmiddel”, aldus Van Limpt. Dit twee meter lange drukmeetplatform met ingebouwde sensoren maakt een objectief beeld van de drukbelasting onder de voeten, zowel statisch (staan) als dynamisch (lopen). Er is ook de mogelijkheid tot het maken van een stabilometrie (balans) meting. De scan brengt het functioneren van de voeten en de bewegingen in de voetgewrichten in kaart, en biedt uitgebreide analysemogelijkheden. Toppodo gebruikt de RS-Scan bij het stellen van een diagnose, het aanmeten van hulpmiddelen, en bij tussentijdse controles.

Kunnen wij je helpen?