TOPPODO KIDS

De ontwikkeling van de kindervoet heeft soms extra hulp nodig. Hoe eerder we actief de voeten en benen van je kind corrigeren, hoe meer effect dit heeft op latere leeftijd.

Kindervoeten zijn zeker 14 jaar in de groei

Alleen indien het kind veel valt of klaagt over pijn in de voeten of benen is er reden tot een onderzoek. Het is belangrijk dat een kind pijnvrij kan bewegen en sporten. Het voert te ver om alle mogelijke afwijkingen te beschrijven. Enkele klachten verdwijnen spontaan, andere vragen om specifieke hulpmiddelen of behandeling. Aangeboren afwijkingen kunnen, indien tijdig herkend, door behandeling geheel of gedeeltelijk herstellen.

 

Een verkeerde voetstand kan ontstaan als gevolg van standsafwijkingen van de knieën en/of heupen. Bij het uitgebreide voetonderzoek zullen ook de knie- en heupstand worden bekeken. Hoewel veel voetproblemen ontstaan door blessures, vergroeiingen, ziekte of aangeboren afwijkingen, zal slecht schoeisel al aanwezige factoren verergeren. Ons advies is om bij klachten niet te lang te wachten en een afspraak te maken met je podotherapeut voor een onderzoek.

Waar heb je pijn?

Onderzijde

Bovenzijde

Achterzijde

Binnenzijde

Buitenzijde

Lichaam

Fijn om te weten

Lees meer over hoe wij werken, onze innovatieve en state-of-art medische technologie en – ook belangrijk – wat je vergoed krijgt van je verzekeraar.

Kunnen wij je helpen?