Wanneer medisch pedicure?

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Het grote verschil is dat de medisch pedicure specialistische behandelingen uitvoert, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (zoals diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

shutterstock_260141024-1000x667

Een medisch pedicure kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om bijvoorbeeld locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze ondermeer anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij een medisch pedicure terecht. Om de nagel te reguleren worden nagelbeugels geplaatst. De medisch pedicure is op de hoogte van de verschillende contraindicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

 

De medisch pedicure weet wanneer u doorverwezen moet worden naar andere disciplines. Alle (medisch) pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden worden onze pedicures continu bijgeschoold.