Nieuw! Medical Taping

Taping kan ingezet worden om acute klachten te verlichten. Ook kan het ingezet worden als overbrugging van de productieperiode van de definitieve therapie, bijvoorbeeld podotherapeutische zolen. Er zijn verschillende vormen van taping.

shutterstock_1369937840-1920x1080

Conservatieve Taping

De conser┬şvatieve methode van taping is met witte, niet rekbare, tape. Deze methode wordt ingezet om bewegingen in een gewricht te remmen en/of te beperken. Ook wordt deze wijze van taping ingezet bij (tijdelijke) forse belastingen van de voet om hiermee de kans op blaren te verminderen.

Medical Taping

De elasticiteit van deze tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid zorgt ervoor dat medical taping een liftend effect uitoefent op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.

De achterliggende gedachte van medical taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.