Personal coaching voor je voeten

Ruim twintig jaar geleden startte ik Toppodo; een praktijk voor podotherapie. In de afgelopen twee decennia is mijn eenmanszaak uitgegroeid tot een grote praktijk waar verschillende specialismen onderdak vinden. Omdat het aantal patiënten zeker de laatste tijd enorm is toegenomen, hadden we behoefte aan meer vierkante meters. We hadden het geluk onze praktijk aan de Avenue Ceramique in Maastricht te kunnen uitbreiden door het aanpalende pand erbij te trekken.

RTG_Toppodo_2021_0062-bew-vrijstaand-1000x500

De praktijkruimte van Toppodo is daardoor nu ruim twee keer zo groot. Hier staat onze nieuwe apparatuur opgesteld en ben je welkom voor een afspraak voor een diagnose of behandeling. Heb je voet-, knie-, heup- of rugklachten? Blijf er niet mee lopen. Wij kunnen aan de hand van een bewegingsanalyse zien wat de oorzaak is en stellen een behandelplan op dat is toegesneden op jouw persoonlijke situatie. Pijnbestrijding, een betere houding en beter bewegen vormen de basis van zo’n plan dat zich het best laat omschrijven als ‘personal coaching’. Onze oriëntatie is veelal biomechanisch, waarbij we steeds naar het hele plaatje kijken. ‘Move better’ is ons motto! Wij beschikken over State-of-the-art apparatuur én de gespecialiseerde kennis om de juiste zorg te verlenen. Maar dat doen we niet alleen. Ook ons uitgebreide netwerk van fysiotherapeuten, chiropractors, osteopaten, manueeltherapeuten, medisch-pedicures en diëtisten schakelen wij waar nodig in. ‘Ketenzorg’ noemen we dat: de multidisciplinaire bundeling die veel meerwaarde biedt aan onze patiënten en waar ook doorverwijzers als huisartsen en sportartsen een beroep op kunnen doen.

Als sportpodotherapeut werk ik vaak met (top) sporters. Zo begeleid ik marathonloper Ricardo Floris, wielrenners van Team Jumbo/Visma, Team Sunweb en CCC Liv, profvoetballers en tophockeyers bij het realiseren van hun sportambities. Toppodo ondersteunt daarnaast ook jonge nationaal opkomende toptalenten in tal van sporten, zoals beachvolleybal, taekwondo, wielrennen, voetbal en hockey.

Maar uiteraard is Toppodo er voor iedereen! Een investering in je gezondheid is een investering in je toekomst. Wij hebben al in die toekomst geïnvesteerd met onze nieuwe praktijkruimte, brede vakkennis, de nieuwste diagnose- en behandelapparatuur en ons netwerk van zorgpartners. Wij hopen dat dit magazine je inspireert ook te investeren in je toekomst en dat jij de stap zet naar personal coaching voor je voeten. Je bent welkom!

Bart van Limpt

Meer weten?

Om een afspraak te maken bij een podotherapeut heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt gewoon Toppodo bellen. Behandelingen worden meestal (deels) vergoed vanuit een aanvullend pakket wanneer je verzekerd bent voor podotherapie.