Toppodo voor iedereen: Beau Lieskamp

Beau Lieskamp (29) werkt vanaf haar negentiende in de verpleging. Sinds vijf jaar is ze anesthesieverpleegkundige. Bij een operatie bewaakt zij de vitale functies van de patiënt tijdens de verdoving. Daarnaast assisteert zij bij het voorbereiden, toedienen en onderhouden van een anesthesie. “Leuk en divers werk”, aldus Beau. “Soms gaat het om kleine operaties, zoals een operatie aan een hand; soms om een openhartoperatie. Elke dag is anders!”

RTG_Toppodo_2021_0370-bew-vrijstaand-1000x500

Wat?
Bij haar werk staat Beau veel. “De ene dag meer dan de andere, maar iedere dag toch zeker twee uur achterelkaar. Ik kreeg pijn in mijn voeten en mijn rug. Eerst dacht ik dat dat door een oude sportblessure kwam. Via een vriend ben ik bij Toppodo terecht gekomen, waar ze een uitgebreide analyse en een behandelplan hebben gemaakt. Mijn voeten bleken een beetje doorgezakt te zijn.”

Hoe?
Inmiddels heeft Beau speciale, door Toppodo op maat gemaakte, steunzolen in haar operatieklompen. “Dat is heel praktisch. Ik heb gewone operatieklompen die ik kan schoonmaken en steriliseren. De steunzolen passen daar precies in. Voor mijn gewone schoenen en mijn sportschoenen heb ik nu 3D geprinte steunzolen.” Rug- en voetklachten behoren voor Beau tot de verleden tijd.