Toppodo voor iedereen: Jack Aarts

Jack Aarts (79) is een goedgemutste Maastrichtenaar die samen met zijn vrouw al weer jaren van zijn pensioen geniet. Voor die tijd werkte hij als kapper. Een vak dat hij met veel plezier uitoefende en dat hem een groot netwerk en veel vrienden bezorgde.

RTG_Toppodo_2021_0306-bew-vrijstaand-1000x500

Wat?
Jack is hartpatiënt. Een paar jaar terug onderging hij een zware operatie waarbij hij vier omleidingen kreeg. Daarnaast heeft hij diabetes en daardoor last van gevoelloze tenen (neuropathie). Door verhoogde bloedsuikers raken de uiteinden van de zenuwen aangetast en verdwijnt het gevoel in de tenen. “Een groot risico, want je voelt daardoor niet dat je een wondje hebt”, legt Jack uit. “Terwijl die wondjes bij diabetici heel moeilijk genezen en zodanig kunnen gaan ontsteken dat amputatie soms noodzakelijk wordt.”

Hoe?
Gelukkig heeft hij nog nooit een wondje aan zijn voeten gehad. “Dat heeft alles te maken met Toppodo waar ik één keer in de zes weken naar toe ga voor preventieve zorg. Daar worden mijn voeten zorgvuldig geïnspecteerd door een podotherapeut en uitgebreid verzorgd door een medisch pedicure. Verder draag ik speciaal voor mij geprinte zooltjes in mijn schoenen om drukplekken te voorkomen, want ook die brengen extra risico’s met zich mee. Ik ben heel tevreden over die aanpak, daardoor heb ik nooit iets ernstigs aan mijn voeten gehad.”

Heeft u diabetes?
Wees er snel bij. Preventie is belangrijk. Meer weten? Bel ons voor een intake gesprek: 043 – 321 23 86.