Welkom in onze compleet vernieuwde praktijk Maastricht

In de ruim twintig jaar van Toppodo’s bestaan, is het aantal patiënten zodanig toegenomen dat de praktijk uit zijn jasje dreigde te groeien. Maar met een locatie midden in het centrum van Maastricht op vijf minuten lopen van het station, was er geen behoefte om elders in de stad op zoek te gaan naar een groter pand. Verhuizing werd niet gezien als een optie.

RTG_Toppodo_2021_0002-1000x500

Om bestaande patiënten optimaal te kunnen blijven helpen, nieuwe patiënten niet teleur te hoeven stellen en op termijn meer specialisten te kunnen herbergen, was uitbreiding van de bestaande praktijk de enige oplossing. Gelukkig kreeg Toppodo de gelegenheid om het buurpand te huren. Dat betekende dat de praktijk twee keer groot werd en tal van nieuwe mogelijkheden kreeg.

Nieuwe inrichting

De nieuwe layout voldoet aan de vereisten van een moderne praktijk: vijf ruime spreek- en behandelkamers met in het hart een ultramoderne biomechanisch looponderzoekskamer en een extra invalidentoilet. Met de verdubbeling van het aantal vierkante meters zijn ook de entree en wachtkamer flink vergroot. Voor de patiënten is er een lichte, huiselijke zithoek ingericht en mooie ontvangstbalie annex receptie om patiënten welkom te heten en genoeg ruimte voor de backoffice-activiteiten.

State of the art is niet alleen de ambiance maar ook de apparatuur van het nieuwe biomechanisch looplab. Hiermee wordt bij patiënten nauwkeurig gemeten hoe de stand van de voeten is, hoe er wordt gelopen, hoe de afwikkeling van de voeten is en waar de drukpunten zitten.

In de benedenverdieping is het zolenproductie- en slijplab gesitueerd alsmede een grote vergaderruimte, kantoor voor de backoffice en ontspanningsruimte voor het personeel.

Akoestiek

Ook wat betreft akoestiek en klimaatbeheersing is er met de nieuwe aankleding en vloeren grote winst geboekt. Bij de verbouwing is extra aandacht besteed aan het voorkomen van geluidsoverlast. Zo zijn de vloer en wanden goed geïsoleerd en is het traject van de kanalen van de luchtbehandelingsinstallatie zo gelegd dat ze weinig tot geen geluid maken.

Accenten

De praktijk is uitgevoerd in natuurlijke materialen en rustige neutrale tinten. Daarin zijn een paar bijzondere accenten aangebracht. Zo hangen er overal in de praktijk grote foto’s van topsporters met een opmerkelijke uitspraak. Ze refereren aan de gezondheidsfunctie van het gebouw en laten de bezoekers van de praktijk letterlijk even stilstaan bij het belang van goed bewegen.

Meer weten?

Om een afspraak te maken bij een podotherapeut heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt gewoon Toppodo bellen. Behandelingen worden meestal (deels) vergoed vanuit een aanvullend pakket wanneer je verzekerd bent voor podotherapie.